Pagină de internet

Ce este un site www

pracy-na-laptopie_2335295Pagina de internet (site-ul www) reprezinta un document HTML care este disponibil pe internet. Acesta poate fi vizualizat cu ajutorul unui browser web (cum ar fi Chrome, Firefox, Opera sau Internet Explorer). Adresa poate fi găsit prin utilizarea motorului de căutare (Google este cel mai popular).

Doar pe teritoriul Poloniei, 60% din populație are acces la internet, de aceea există milioane de pagini web. Pargina de internet poate fi atât un jurnal on-line (blog), precum si un magazin online. Există mai multe tipuri de pagini www, cum ar fi: de vânzarea, informaționale, pentru firme, private și sociale. În cele ce urmează vom dezvolta subiectul paginilor www pentru firme si private.

De ce să ne creăm o pagină de internet?

file78712358398101Dacă sunteți persoană fizică, puteți să vă creați propria pagina www pentru a împărtăși cunoștințele dvs. cu alții, pentru a vă crea noi contacte sau pentru a consolida amintiri. Puteți administra un blog, creea galerie foto sau forumuri. Există mai multe posibilități:

A. Dacă doriți să publicați fotografiile dumneavoastră, puteți utiliza serviciile de tip instagram sau photoblog. Atributele acestora este faptul că sunt proiectate special pentru a posteze și comenta fotografii, prin urmare au multe funcții legate de fotografi: Sisteme de clasificare, filtre, rapoarte foto etc.

B. Dacă doriți să vă împărtășiți opiniile dumneavoastră sau să descrieți evenimente mai puțin obișnuite, puteti utiliza serviciile blogurilor: blog.pl, blogger sau blogspot. Aceste servere au eloborate instrumentele pentru editare de text și permit schimbul de opinii cu cititorii. Blogul poate fi conecta la rețele sociale cum ar fi Facebook, Google + și Nk pentru a-l promova.

C. Dacă sunteți interesat de moda, testați  serverele de moda domodi, modnapolka sau serverul internațional lookbook. Puteți adăuga stilizările dvs. și totodată să vă inspirați de la alți. De obicei, aceste site-uri oferă de asemenea posibilitatea de evaluare, recomanda și comentarea. Scopul multora dintre membrii acestora este de se promova în lumea modei.

PLUSURI. Avantajul acestor site-uri este gratuitatea lor (sau eventual perceperea unei taxe pentru pachetele complexe și anumite funcționalități) totodată funcțiile tematice avansate.

MINUSURI. Numai propria pagina de internet vă va satisface așteptările în procent de 100%. Puteți să o folosiți în orice fel doriți, nu apar pe aceasta reclame (de pe urma cărora câștigă administratorii paginilor de internet de mai sus). Pe fiecare subpagină puteti crea altceva și  fotografiile le puteți atașate în diferite galerii foto. O astfel de funcționalitate nu vă oferă nici un server tematic.

1. Dacă pagina www nu vă servește în scopuri de afaceri, nu cheltuiți pe ea prea multi bani în schimb:
– Alegeți serverele tematice sau
– Proiectați-vă singur site-ul  (daca aveți cunoștințele necesare) sau
– Alegeți serverele cu șabloanele deja proiectate și personalizați-le după nevoile dumneavoastră. În acest mod economisiți timp și bani.

file9341244243668

2. Dacă aveți o afacere TREBUIE să aveți un website. Chiar dacă nu doriți să vindeți serviciile sau produsele pe internet, clienții trebuie să știe oferta d-voastră. Clienții trebuie să știe unde, când și cum să se contacteze cu d-voastră. Cel mai important fapt este însă atragerea clienților și profiturile. Șiți un mod mai eficient de a atrage clienții decât  website-ul?

A. Costurile dobândirii clienților este relativ scăzut (în comparație cu alte mijloace mass-media care au o acoperire mai mică). Nu veți pierde clienții în avantajul concurenței care are pagina www.

B. Pagina www nu doar ca vă ajută să atrageți clienti noi ci totodată vă ușurează  comunicarea cu clienții existenți.

C. Pagina www reprezintă o metoda ieftină și convenabilă de prezentare a ofertei d-voastră.

D. Wesite-ul vă permite construirea imaginii firmei d-voastră care vă interesează.

Pagină de internet profesională

În primul rând – colaborați cu profesionaliști – indiferent dacă alegeți un programator, o agentie interactiva sau o pagină cu proiecte grafice gata făcute. Vă recomandăm să alegeți firmele care apar primele în rezultatele de căutare pe Google: agentiiservere cu șabloane gata. Verificați proiectele realizate, comparați ofertele și listele de prețuri. Alegeți firma care a finalizat cel mai multe proiecte și oferă o gamă varietată de proiecte grafice. Proiectele grafice ar trebuii să difere între ele nu numai prin coloristică ci totodată tema, așezarea elementelor, aspect etc

În al doilea rând fiți d-voastră profesional – nu creați pagina www doar să fie. Colectați date despre clientii d-voastră, concurență, produsele șau serviciile acestora. Toate acestea sunt importante în alegerea unei anumite pagini www, modul de abordare al clienților și prezentarea ofertei d-voastră.

În al treilea rând aveți grijă ca pagina d-voastră să nu fie plictisitoare pentru cititori, avea grijă de conținutul acesteia. Textele ar trebuii să fie concise și informative. Acestea totodată ar trebuii să vă pună într-o lumină bună dar în acelaș timp fără să exagerați. Folosiți un limbaj accesibil clienților dvs. și contactați-vă cu ei în mod direct. Prezentați-vă detaliat oferta  și indicați ce vă distinge fată de concurentă. Folositi antetele și împărțiți textele în paragrafe nu foarte lungi.

Nu uitați de imagine – postați imagini/fotografi colorate care fac ca site-ul d-voastră să fi plin de viață. Ideal ar fi ca aceste fotografii să fie reale ale produselor, serviciilor sau birourilor Dacă nu aveți multe din acestea atunci folositi acelea de pe Internet. Adaugați cateva imagini pe fiecare subpagină și creați galerii foto. În cazul în care folosiți imagini de pe Internet, asigurați-vă licența.

Cum începeți?

Ați ales un serviciu testat sau o agenție sau singur vă creați pagina (citit cum puteti să o faceți)? După ce totul este deja pregătit prin urmare este timpul ca site-ul dvs. să vadă lumina zilei? Ce trebuie să faceți ca să apară pe internet?

gospodarstwa-dot-com-iii_249702

ALEGEREA DOMENIULUI. Domeniul sau adresa www este o denumirea după care puteți fi găsit pe internet, este echivalentul sediului virtual al firmei dvs.  În timpul alegerii  domeniului trebuie să luați în considerare următoarele: 1. Domeniul trebuie sa fie asociat cu activitatea sau numele companiei. 2. Domeniul trebuie sa sune profesional si să fie ușor de reținut. În caz contrar, un potențial client, încercând să o găsească (denumirea) în motorul de căutare poate să dea peste pagina firmei concurențiale.

Cumpărați domeniul dorit din timp deoarece s-ar putea ca altcineva să fie interesat de acesta (verifica disponibilitatea). Există firme care dacă achiziționați pagini www vă vor oferi și  domeniul – veți plăti doar o singură dată și veți economisi timp.

HOSTING. Pentru ca site-ul dvs. să existate pe internet trebuie să apară pe server. Dacă nu aveți un server propriu, va trebuii să cumpere acest hosting. Puteți să cumpărați acest lucru de la companiile de hosting sau dacă alegeti serviciile de creare a paginii www cu șabloane deja gata – aceste firme se vor ocupa și de hosting pentru dvs.

PROMOVARE. Chiar pe cea mai bună pagina www oamenii nu vin de nicăieri. Dacă aveți o afacere, imprimați adresa paginii www pe cărțile de vizită și fluturași, dacă le aveți. Însă cea mai importantă este însă reclama pe Internet – aceasta are cel mai mare potențial de publicitate și cel mai puternic instrument de publicitate este pur și simplu un motorul de cautare – Google. Acesta reclama google face ca internauți în timpul căutări serviciilor sau produselor specifice să dea de website-ul dvs. și nu al concurenței. Dacă nu știti cum să o faceți, atunci alegeți o firmă care se ocupă de campanii publicitare online. Uneori promovare online este inclusă în pachetul pentru crearea pagini www. Plătiți un abonament lunar și unul dintre serviciile oferite este reclama Google (vedeți cât costă).

 

About

View all posts by